Vse informacije in storitve za zavarovanje vozila

Zavarovanje vozila

Kot vemo je avtomobilsko zavarovanje za vsakega udeleženca obvezno zavarovanje za škodo (materialno ali nematerialno),  ki jo povzroči drugemu v prometni nesreči.   Zraven obveznega zavarovanja lahko tudi  dodatno zavarujete avto in osebe.

Zavarovanje-avta

Pridobite informativno ponudbo

Vnesite svoje podatke in pošljemo vam neobvezujočo ponudbo.

Dodatno zavarovanje vozila

Kasko zavarovanje vozila

Je zavarovanje za popravilo  avtomobila v primeru, ko ste vi povzročitelji prometne nesreče. Prav tako imate s tem zavarovan avto za nesreče na katere ne morete vplivat kot so  naravne nesreče, toča,  objestnost in poškodovanje vozila .

Delni kasko vozila

K delnemu kasku zavarovanju spadajo kombinacije zavarovanj, ki si jih lahko sami izbirate, glede na okoliščine v katerih živite. Tako lahko izbirate med  zavarovanji za :

  • steklo, svetlobna telesa in ogledala
  • škodo na parkiršču, ki nastane zaradi dotika drugega vozila z vašim
  • krajo vozila in delov vozila
  • divjad, ki vam lahko prečka cesto

Z delnim kasko preprečite tudi,  da bi izgubili bonus na kasku. Kombinacije dodatnih delnih kaskov se tudi razlikujejo od zavarovalnice do zavarovalnice.

dodatno-zavarovanje-vozila
dodatno-zavarovanje-oseb-v-vozilu

Odkup prve škode

Je zavarovanje, ki ga lahko dodate osnovnemu obveznemu zavarovanju in kasko zavarovanju. S tem zavarovanjem preprečite izgubo bonusa ob prometni nesreči, ki ste jo sami povzročili.

Dodatno zavarovanje oseb v avtu

Osebe v avtu so lahko dodatno zavarujejo z:

  1. Ao plus zavarovanjem

Ao plus zavarovanje je nezgodno zavarovanje za voznika avtomobila. S tem je zavarovan voznik za zavarovalno vsoto 51000 eur.

  1. Nezgodnim zavarovanjem potnikov

Je nezgodno zavarovanje potnikov v primeru smrti in invalidnosti. Tukaj se lahko med različnimi vsotam, ki se razlikujejo med zavarovalnicami. Temu se lahko doda tudi dnevno nadomestilo in bolnišnično nadomestilo.

Izračun zavarovanja vozila

Premija je v prvi vrsti  najbolj odvisna od bonusa oz. od premijskega razreda, ki ga ima voznik. Če je nov voznik potem ima 14 premijski razred. Potem pa z leti pada premija za vsako leto za 5 %  tako gre  vsako leto za en premijski razred navzdol . Največ je možno pridobiti 50 %.

Kot strokovnjaki na področju zavarovanj, ki sodelujemo z vsemi slovenskimi in tujimi zavarovalnicami se bomo potrudili za vas.

Odkup prve škode

Če ima voznik  škodo, za vsako škodo odleti za 3 premijske razrede navzgor, kar pomeni v praksi  da izgubi 15 % bonusa in naslednjo leto je premija za 15 % dražja.

To se da preprečit z odkupom prve škode, zato priporočamo da se ob višjih premijskih razredih doda odkup prve škode.

Kako do popusta za zavoravanje vozila

Cena je odvisna seveda tudi od popustov, ki so lahko:

  • komplet popusti (če obstaja že kakšno zavarovanje pri zavarovalnici)
  • komercialni popusti ( popust, ki ga dobi od agenta in zavarovalnice)

Izračun cene zavarovanja vozila

Če  želite dobiti informativni neobvezujoči izračun za nov avto ali obstoječi avto smo za vas pripravili kratek vprašalnik s katerim bomo lahko pripravili ponudbe od različnih zavarovalnic. Tako boste lahko primerjali ponudbe  med zavarovalnicami tako po ceni, kot po vsebini. S tem boste pridobili na času, ki bi ga potrebovali za iskanjem ugodne ali boljše ponudbe za vas.

zavarovanje vozila izračun
Grawe je zakon

Peter Repnik s.p.

Zavarovanje po meri hiš

Degupro, Iztok Borak s.p.

Avtomobilsko zavarovanje

Nina Kopriva