Vse informacije in storitve za zavarovanje stanovanja

Zavarovanje stanovanja

Zavarovanje stanovanja je potrebno zaradi tega, ker iz naslova skupnega  zavarovanja za blok ni kritja za vlom, rop, izliv vode iz naprav, ki niso priključene na cevovod in opremo v samem stanovanju.

Zavarovanje stanovanja

Pridobite informativno ponudbo

Vnesite svoje podatke in pošljemo vam neobvezujočo ponudbo.

Etažno zavarovanje

Za etažno zavarovanje imajo zavarovalnice tri pakete:

  • Osnovni (vsebuje osnovno požarno zavarovanje ki vsebuje: požar, direktni udar strele, eksplozija, vihar, toča in zavarovanje odgovornosti iz posesti)
  • Standardni (vsebuje dodatno še izliv vode, poplavo,)
  • Razširjeni ( vsebuje kritja standardnega za višje zavarovalne vsote in zraven tega dodatna kritja, ki so si različna od zavarovalnice do zavarovalnice)

V teh paketih za etažno zavarovanje niso zavarovana stekla zato je potrebno dodati zavarovanje stekla. Če imate še dodan paket za zavarovanje opreme to potem to ni potrebno.

Zvarovanje stanovanja
Zavarovanje-stanovanja oprema - kraja

Zavarovanje opreme

Z zavarovanjem opreme zavarujemo vse kar lahko iz stanovanja odnesemo.

Pri zavarovanju opreme imajo zavarovalnice tudi pripravljene pakete kot so:

  • Osnovni (vsebuje samo osnovno požarno zavarovanje ki vsebuje: požar, direktni udar strele, eksplozija, vihar, razbitje stekla)
  • Standardni (vsebuje zraven požarnega zavarovanja dodatno še vlom, rop, navadno tatvino izliv vode, poplavo, udarec neznanega motornega vozila)
  • Razširjeni ( vsebuje kritja standardnega za višje zavarovalne vsote in zraven tega dodatna kritja, ki so si različna od zavarovalnice do zavarovalnice)

Zavarovanje potresa

Potres se dodaja posebej tako pri etaži kot pri zavarovanju opreme. Cene potresov so odvisne od lokacije stanovanja in od odbitne  franšize ki se jo izbere, ta je lahko 2%, 5 % in 10 %.

Izračun zavarovanja

Premija je najbolj odvisna od kvadrature stanovanja in paketov ki jih izbereš. Seveda imajo nekatere zavarovalnice tudi možnost paketnih popustov. Popust dobiš tudi če hkrati zavaruješ etažo in opremo.

Seveda vam lahko pri tem pomagamo, vse kar je potrebno da naredite da izpolnite naš vprašalnik in pripravili vam ponudbo od treh zavarovalnic:

Zvarovanje stanovanja potresa

Zavarovanje poplave

Trenutne vremenske razmere skupaj z vedno pogostejšimi poplavami v zadnjem desetletju postajajo stalnica. Zato smo se odločili za izvedbo analize med slovenskimi ter tujimi zavarovalnicami, ki poslujejo na slovenskem trgu.
! Pomembno je izpostaviti, da vse zavarovalnice ne zavarujejo do polne zavarovalne vsote. To pomeni, da v primeru poplav dobite določen znesek, ki je na polici naveden.

Na vprašanje “Pri kateri zavarovalnici zavarovati stanovanje v primeru poplav” lahko ponudimo jasen odgovor. Ključno je, da se odločite za zavarovanje na POLNO ZAVAROVALNO VSOTO. S tem pristopom je zagotovljeno, da boste prejeli izplačilo v višini dejanske škode, ne glede na njeno višino.

Preverite primerjavo ponudb zavarovalnic

ZAVAROVANJE STANOVANJA in najpogostejši miti


Eden najpogostejših mitov pri zavarovanju stanovanja je prepričanje, da zavarovanje stavbe, v kateri se nahaja stanovanje, samodejno krije tudi škodo na opremi in osebnih stvareh znotraj stanovanja. 

Mnogi ljudje mislijo, da je zavarovanje stanovanja odveč, saj menijo, da so že zaščiteni preko zavarovanja stavbe, ki ga imajo upravitelji ali lastniki stavbe. Vendar pa to ni povsem res.

Res je, da zavarovanje stavbe običajno krije škodo na strukturi stavbe, na primer po požaru, potresu ali drugih nepredvidljivih dogodkih. Vendar pa zavarovanje stavbe običajno ne vključuje zaščite vaše osebne opreme, pohištva, elektronike in drugih osebnih stvari znotraj stanovanja. To pomeni, da če pride do kraje, vloma, poškodbe ali izgube teh stvari, vam zavarovanje stavbe ne bo nudilo nadomestila.

Zato je ključno, da imate tudi zavarovanje stanovanja, ki krije škodo na opremi in osebnih stvareh znotraj stanovanja. To vam zagotavlja finančno zaščito v primeru kraje, vloma, požara, poplave in drugih nepričakovanih dogodkov, ki bi lahko prizadeli vaše premoženje.

Zavedati se moramo, da je vsak del zavarovanja namenjen zaščiti določenih vidikov premoženja. Zato je ključno, da se pozanimate in se prepričate, da imate ustrezno zavarovanje tako za stavbo kot tudi za opremo in osebne stvari znotraj stanovanja. S tem se izognete neprijetnim presenečenjem v primeru škode ali izgube ter zagotovite popolno varnost in zaščito svojega doma.

Grawe je zakon

Peter Repnik s.p.

Zavarovanje po meri hiš

Degupro, Iztok Borak s.p.

Avtomobilsko zavarovanje

Nina Kopriva