Vse informacije in storitve za zavarovanje stanovanja

Zavarovanje stanovanja

Zavarovanje stanovanja je potrebno zaradi tega, ker iz naslova skupnega  zavarovanja za blok ni kritja za vlom, rop, izliv vode iz naprav, ki niso priključene na cevovod in opremo v samem stanovanju.

Zavarovanje stanovanja

Pridobite informativno ponudbo

Vnesite svoje podatke in pošljemo vam neobvezujočo ponudbo.

Etažno zavarovanje

Za etažno zavarovanje imajo zavarovalnice tri pakete:

  • Osnovni (vsebuje osnovno požarno zavarovanje ki vsebuje: požar, direktni udar strele, eksplozija, vihar, toča in zavarovanje odgovornosti iz posesti)
  • Standardni (vsebuje dodatno še izliv vode, poplavo,)
  • Razširjeni ( vsebuje kritja standardnega za višje zavarovalne vsote in zraven tega dodatna kritja, ki so si različna od zavarovalnice do zavarovalnice)

V teh paketih za etažno zavarovanje niso zavarovana stekla zato je potrebno dodati zavarovanje stekla. Če imate še dodan paket za zavarovanje opreme to potem to ni potrebno.

Zvarovanje stanovanja
Zavarovanje-stanovanja oprema - kraja

Zavarovanje opreme

Z zavarovanjem opreme zavarujemo vse kar lahko iz stanovanja odnesemo.

Pri zavarovanju opreme imajo zavarovalnice tudi pripravljene pakete kot so:

  • Osnovni (vsebuje samo osnovno požarno zavarovanje ki vsebuje: požar, direktni udar strele, eksplozija, vihar, razbitje stekla)
  • Standardni (vsebuje zraven požarnega zavarovanja dodatno še vlom, rop, navadno tatvino izliv vode, poplavo, udarec neznanega motornega vozila)
  • Razširjeni ( vsebuje kritja standardnega za višje zavarovalne vsote in zraven tega dodatna kritja, ki so si različna od zavarovalnice do zavarovalnice)

Zavarovanje potresa

Potres se dodaja posebej tako pri etaži kot pri zavarovanju opreme. Cene potresov so odvisne od lokacije stanovanja in od odbitne  franšize ki se jo izbere, ta je lahko 2%, 5 % in 10 %.

Izračun zavarovanja

Premija je najbolj odvisna od kvadrature stanovanja in paketov ki jih izbereš. Seveda imajo nekatere zavarovalnice tudi možnost paketnih popustov. Popust dobiš tudi če hkrati zavaruješ etažo in opremo.

Seveda vam lahko pri tem pomagamo, vse kar je potrebno da naredite da izpolnite naš vprašalnik in pripravili vam ponudbo od treh zavarovalnic:

Zvarovanje stanovanja potresa
Grawe je zakon

Peter Repnik s.p.

Zavarovanje po meri hiš

Degupro, Iztok Borak s.p.

Avtomobilsko zavarovanje

Nina Kopriva