Sklenitev nezgodnega zavarovanja je smiselna. Vprašanje pa je, kakšno nezgodno zavarovanje skleniti, da bo kritje, ki ga ponuja najboljše. Poglejmo si, katere opcije vsebuje najboljše nezgodno zavarovanje za družine, posameznike in otroke.

Najboljše nezgodno zavarovanje otrok

Najboljše nezgodno zavarovanje za otroke je tisto, ki krije resne poškodbe otrok.  S tem mislimo na to,  da imajo visoko zavarovalno vsoto za invalidnost. Pomembno je, da pri tem otrok dobi dovolj denarja za nakup dobrega invalidskega vozička ali proteze in da se preuredi hiša z dvigalom. Vse preveč se gleda na to, da bo dobil dnevno nadomestilo, ki pa mu v takem primeru res nič ne  pomaga.

Zraven tega je dobro da ima rento, tako si lahko s tem starši, ki so na bolniškem zaradi otroka pokrijejo izgubo dohodka.

Zavarovalnica Merkur ima tudi možnost dodatka za izplačilo za hudo bolezen.

Če se otrok resno ukvarja z športom potem je najbolje, da vzamete nezgodno zavarovanje na Generaliju, kjer ima tudi možnost hitrejše obravnave na specialističnih ambulantah.

Najboljše nezgodno zavarovanje za posameznika

Najboljše nezgodno zavarovanje za posameznika je v tem trenutku tisto, ki glede na situacijo pokrije težko invalidnost. V tem primeru posameznik ne more več opravljat dela in je čisto odvisen od okolice. Zato je pomembno za posameznika, da ima  visoke zavarovalne vsote za invalidnost in rento za invalidnost. Visoka zavarovalna vsota za invalidnost mu bo omogočila nakup pripomočkov, kot so dober invalidski voziček, protezo in prirejen avto za invalide. Renta ob invalidnosti mu bo omogočila normalno življenje zaradi rednih prilivov mesečno. Seveda je tu odvisno za kako dolgo bo imel rento sklenjeno po pogodbi sklenjeno. Merkur tukaj ponuja doživljensko rento oziroma rento do smrti.

Ostala kritja so dodatki, ki so odvisni od vsakega posameznika ali jih želi imeti.

Najboljše nezgodno zavarovanje celotne družine

Najboljše nezgodno zavarovanje celotne družine je takrat, ko ima visoke zavarovalne vsote za invalidnost in rento. Pri teh oblikah zavarovanje je prednost ta,  da imajo vsi člani enaka kritja in da je premija nižja,  kot da če bi zavarovali vsakega družinskega člana posebej.  Pri različnih zavarovalnicah lahko dodaš temu različna kritja, kot so bolnišnični dan, dnevno nadomestilo, zlom kosti in nezgodno smrt.

Katere zavarovalnice ponujajo najboljše nezgodno zavarovanje

Če vse skupaj potegnemo in začnemo po vrsti potem lahko napišemo takole:

  • Nezgodno zavarovanje za otroke

Najboljše zavarovanje za otroke imajo zavarovalnice Sava, Merkur, Vzajemna, Generali in Triglav

Vse te zavarovalnice imajo že pripravljene pakete, tako da lahko med temi paketi izberete tisti paket, ki ima višjo zavarovalno vsoto za invalidnost. Če je športnik je najbolje vzeti pri Generaliju, Savi ali Triglavu. Če želite imeti še zavarovanje za bolezni zraven je najbolje vzeti pri Merkurju ali pri Vzajemni. Merkur ima možnost zavarovati do enega leta starosti. Merkur zavarovalnica ima tudi možnost dodati rento za invalidnost za obdobje 5 let.

 

  • Nezgodno zavarovanje za posameznike

Tukaj je definitivno najboljše nezgodno zavarovanje na zavarovalnici Merkur, ker lahko zraven visoke zavarovalne vsote za invalidnost dodaš še doživljensko rento 500 eur za invalidnost že pri 36 % invalidnosti.

Ostale zavarovanice tega nimajo kot samostojne oblike nezgodnega zavarovanja ampak kot možnost dodatka k življenskemu zavarovanju.

 

  • Najboljše nezgodno zavarovanje za družine

Najboljše nezgodno zavarovanje za družine je pri Vzajemni. Ker ima zraven visokih zavarovalnih vsot tudi posamično rento za invalidnost za 10 let.

Dobre družinske nezgodne so tudi pri Savi in Triglavu.

Povzetek

Nezgodno zavarovanje je tisto, ki vam lahko v primeru hujše nesreče prinese denar, ki ga potrebujete za preživetje. Takrat ni pomembno ali ima nezgodno zavarovanje dnevno nadomestilo, bolnišnično nadomestilo ali zlom kosti, bolj je pomembno, da je visoka zavarovalna vsota za invalidnost in renta, ki omogočata lažje preživetje skozi preostanek življenja.

Da boste lažje poiskali dobro zavarovanje za vas, za otroka ali za družino potem je najbolje da izpolnite vprašalnik na tej povezavi https://nasmejana.si/nezgodno-zavarovanje/ in poklical vas bo svetovalec s katerim boste nato natančno definirali vaše potrebe in zahteve. Na podlagi tega boste dobili 4 ponudbe od štirih zavarovalnic.

Vprašanja:

Ali nezgodno zavarovanje krije otroke mlajše od enega leta ?

Nezgodno zavarovanje krije otroke do enega leta pri Merkurju in pri zavarovalnici Generali

Ali nezgodno zavarovanje velja v tujini ali samo v Sloveniji ?

Nezgodno zavarovanje velja tudi v tujini in ne samo v Sloveniji

Kdaj začne veljati nezgodno zavarovanje ?

Nezgodno zavarovanje začne veljati z datumom začetka zavarovanja in s plačano prvo premijo

Ali se lahko nezgodno zavaruje otrok, ki profesionalno trenira šport ?

Ja lahko se zavaruje pri zavarovalnici Generali ali pri Savi

Kdaj se izplača zavarovalnina za invalidnost ?

Po preteku enega leta, ko se na podlagi ocene določi stopnja invalidnosti