Sklepanje zavarovanj na daljavo

Pandemija koronavirusa Covid-19, ki je prišla v  Slovenijo in po svetu je povzročila, da so se začela sklepati zavarovanja na daleč pri vseh zavarovalnicah. Prednost takega sklepanja je, da niste v stiku z agentom in da ne izgubljate časa in energije, da pridete do poslovalnice.

Sklepanja na daleč za premoženjska zavarovanja potekajo drugače od sklepanj življenjskih in ostalih osebnih zavarovanj, kot so nezgodna, zdravstvena zavarovanja.

Sklepanja na daleč za premoženjska zavarovanja, kot so avtomobilska zavarovanja in zavarovanja za hiše ali stanovanja so enostavnejša. Pri teh se vam ni potrebno osebno identificirati.

Sklepanje premoženjskih zavarovanj na daljavo

Pri premoženjskih zavarovanjih je potrebno smo,  da se najprej po telefonu pogovorite z zavarovalnim zastopnikom in mu preko meila pošljite staro polico ali prometno. Nato vam bo zastopnik pripravil informativne ponudbe, na podlagi katerih boste sklenili zavarovanje. Najbolje je, da imate zavarovalnega zastopnika, ki dela za več zavarovalnic hkrati.

Sklenitev oz. podpis premoženjskega zavarovanja vam je omogočeno s pomočjo vašega meila in vaše telefonske številke. To poteka tako, da vam zavarovalnica pošlje povezavo za podpis na meil, na telefon pa kodo za vstop na internetno povezavo. Potem je najbolje da podpišete preko tablice ali preko pametnega telefona. Ko so dokumenti podpisani boste dobili vse dokumente na vaš meil. Te si sprintate in jih imate za registracijo vašega vozila ali kot potrdilo o sklenjenem zavarovanju.

Sklepanje življenjskih zavarovanj na daljavo

Pri življenjskih zavarovanjih je potek podoben, le da je potrebna predhodna identifikacija osebe. Identifikacije potekajo preko kopij osebnih dokumentov ali preko kamere v živo. Na kakšen način poteka  je odvisno od zahtev, ki jih ima posamezna zavarovalnica. Kaj zahteva posamezna zavarovalnica ob sklenitvi vam bo sporočil zavarovalni zastopnik.

Če se boste odločili za zavarovanje je najbolje, da si najprej pridobite ponudbe od različnih zavarovalnic, ki si bodo podobne po kritjih.  To lahko pridobite  preko povezave https://nasmejana.si/

Nasmejana.si vam bo olajšala delo in čas, ter denar ki ga boste porabili, če boste sami iskali ponudbo za zavarovanje. Preko njih boste lahko pridobili ponudbe za avtomobilsko zavarovanje, za zavarovanje hiše, stanovanjsko zavarovanje, življenjsko zavarovanje, zavarovanje hudih bolezni, nezgodno zavarovanje, varčevanje, ter ostala zavarovanja.

Pri sami sestavi ponudbe vam bodo pomagali administratorji, ki vam bodo svetovali glede na vaše potrebe in zahteve, ki jih imate.

 

Ko boste pridobili ponudbe, lahko le te sklenete na daleč z zavarovalnimi zastopniki, ki imajo pogodbo z  Nasmejana.si.  Tako boste še pri sklenitvi pridobili na času in denarju.

 

Skratka prišel je čas, ko ne bodo več poslovalnice, kamor se je hodilo, ampak bo potekalo večino preko interneta, od iskanja ponudb do sklepanja zavarovanj. Najbolje pa bo seveda to,  da boste dobili lahko ponudbe od več zavarovalnic na enem mestu.