Zavarovanje hiše - Kje zavarovati hišo - zavarovalnice za zavarovanje hiše

Za takšno odločitev je najboljše, da pridobite ponudbe od različnih zavarovalnic. Najbolje je pridobiti zavarovalne ponudbe od tistih, ki so vam najbližje ali ko jih že vsaj malo poznate. S tem boste dobili dobro primerjavo med zavarovalnicami, kaj ponujajo in za kakšno ceno, tudi vedeli boste kaj katera ima boljše od druge. V Sloveniji ponujajo zavarovanje hiše zavarovalnice: Triglav, Generali, Sava, Merkur zavarovalnica, Grawe, Wiener Städtische, Adriatic Slovenica, Allianz.

Če primerjamo te zavarovalnice potem ima  Grawe cenovno boljše zavarovanje za strojelom gospodinjskih aparatov v primerjavi z ostalimi zavarovalnicami. Triglav ima že v paketu vključeno zavarovanje tako za hišo kot za opremo. Merkur ima pri zavarovanju hiše zraven že vključeno zavarovanje strojeloma inštalacij in naprav, ki so priključene na njih. Pri Savi lahko boljše prilagajate pakete zavarovanj glede na vaše potrebe in želje. Wiener Städtische ima višje zavarovalne vsote za odgovornost in hišo.

Vse zavarovalnice imajo zadnje čase tudi pakete, ki se delijo na osnovni paket, razširjen paket in poln paket. Potem so tukaj paketi posebej pripravljeni za hišo in  za opremo. Tem dvema se lahko doda potres in ostale dodatne možnosti.

Pri zavarovanju za razbitje stekla morate biti previdni. To pa zato, ker če  zavarujete samo hišo brez opreme, potem je potrebno dodati paketu zavarovanja za hišo še dodatek za  razbitje stekla. Tega ne rabite početi ko imate že dodano zavarovanje opreme preko paketov. To da se doda zavarovanje opreme je smiselno tudi iz cenovnega vidika, ker je samo zavarovanje stekla, kot dodatek k zavarovanju hiše cenovno drago v primerjavi z dodatkom zavarovanja za opremo, kjer pa boste zraven zavarovanja za steklo dobili tudi ostala kritja kot so požarno zavarovanje opreme, rop, vlom, izliv vode za opremo in odgovornost zasebnika.

Ob zavarovanju hiše je potrebno biti previden da imate pokrit izliv vode. Izliv vode je pri vseh zavarovalnicah v boljših paketih, ni pa ga v osnovnem paketu.

Cenovno so takole cene. Zadnje čase ima Grawe zelo ugodne cene za hiše v večini primerov. Toda pri njih je najboljše vzeti zavarovanje hiše in opreme na poln paket. Če želite imeti zraven zavarovanje strojeloma za inštalacije boste dobili ugodno zavarovanje pri zavarovalnici Merkur. Pri zavarovalnici Merkur boste dobili dodaten 20 % popust če imate pri njih še dodatno zavarovanje za premoženje, bolezni, nezgodno ali življenjsko zavarovanje.

Triglav je ugoden če imate že kaj pri njih zavarovano in imate zato komplet popust, ki se upošteva pri novem zavarovanju.

Zavarovalnica Sava nima komplet popusta ima pa dodaten komercialni popust in popust na hkratnem zavarovanju hiše in opreme. Pri njih se da vse lepo prilagajat in spreminjat paket, tako kot si želite.

Generali ima tudi komplet popust, popust za imetnike Petrol Klub kartice in popust za novo zavarovanje.

Če zaokrožim vse skupaj je najboljše pridobiti več ponudb hkrati, jih pregledati kaj nudijo in se potem po posvetu z zavarovalnim zastopnikom. Tako boste vi vedli pri čem ste in boste tudi nasmejani skupaj z našo stranjo https://nasmejana.si/ , kjer boste lahko dobili ponudbe od različnih zavarovalnic.

Lep pozdrav !