Življenjsko zavarovanje v primeru smrti,  je zavarovanje kjer upravičenec dobi določen znesek za smrt zavarovanca.

Za koga je  primerno takšno zavarovanje?

To zavarovanje je  primerno za tiste, ki bodo vzeli kredit na banki. Namreč znano je da v primeru smrti kreditojemalca banka zahteva znesek od najbližjih sorodnikov. Pri tem se ne ozirajo na status sorodnikov, lahko je tudi žena ali mož brez službe ali pa njegov otrok. V glavnem ti morajo vrniti kredit, ki ga je vzel kreditojemalec.

Kaj se zgodi v primeru smrti, če sem zavarovan ?

Če ste zavarovani potem se v primeru vaše smrti izplača znesek  v višini zavarovalne vsote upravičencu. Upravičenec ja lahko tisti kateri je naveden na polici. Največkrat je to žena ali mož ali otroci. Lahko je tudi banka, potem se polica vinkulira na banko.

Ali ima banka tudi življenjsko zavarovanje za kredit ?

Da, banka ima zavarovanje za kredit. Toda zavarovanje za kredit preko banke je drugačno zavarovanje. Gre za zavarovanje, kjer se zavaruje banka v primeru smrti njihovega kreditojemalca. Takrat banka dobi izplačilo v vrednosti zavarovalne vsote od zavarovalnice. Po tem  izplačilu nato zavarovalnica terja znesek v vrednosti kredita od najbližjih sorodnikov.

Zato priporočamo da se sklene posebej življenjsko zavarovanje za smrt preko zavarovalnice.

V tem primeru se zavarujejo sorodniki pred tem da banka ali zavarovalnica zahtevata povračilo zavarovalnine od sorodnikov.

Velikokrat se zgodi da ljudje mislijo da so zavarovani za primer kredita. Banke pa  imajo kreditno zavarovanje. Takrat  se je potrebno zelo dobro pozanimat ali ste življenjsko zavarovani za smrt.

Primerjava življenjskih zavarovanj med zavarovalnicami

Zavarovalnice imajo v osnovi zelo podobna življenjska zavarovanja za smrt. Pri vseh je osnovna zavarovalna vsota in doba zavarovanja. Razlikujejo se v premijah in v tem da pri nekaterih zavarovalnicah lahko dodate tudi  nezgodno zavarovanje, zavarovanje za bolezni in nezgodno zavarovanje za otroke.

Pri  Merkur zavarovalnici imate možnost, da se doda nezgodno zavarovanje po paketih, kjer je krita še invalidnost, zlomi in nezgodna smrt.

Potem imamo pri Generali zavarovalnici možnost dodati od nezgodnega zavarovanja, še zavarovanje za težke bolezni, specialiste in nezgodno zavarovanje za otroke.

Na Triglavu je podobno kot na Generaliju, samo da imajo pripravljene pakete v katerem je nezgodno zavarovanje in zavarovanje za bolezni, ter dodatnim nezgodnim zavarovanjem za otroke.

Obstaja tudi življenjsko zavarovanje s padajočo zavarovalno vsoto oz. glavnino, kar pomeni da vrednost zavarovalnine pada linearno z leti. Takšno obliko zavarovanja imajo pri zavarovalnici Merkur in je premija za to zavarovanje nižja v primerjavi z konstantno zavarovalno vsoto.

Najbolje je, da se v primeru iskanja življenjskega zavarovanja za smrt izpolni vprašalnik na povezavi  Nasmejana.si in poklicali vas bodo strokovnjaki, ki vam bodo pomagali pridobiti ponudbe od različnih  zavarovalnic.